Kā notīrīt cepeškrāsni, lai tā spīdētu kā jauna

Katra saimniece saskaras ar problēmu, kā iztīrīt cepeškrāsni no taukiem un sodrējiem. Dažreiz šis uzdevums nav viegls.

Tāpēc jums noteikti būs nepieciešamas efektīvas metodes, kas ļauj atrisināt problēmu ar minimālām pūlēm.

Metode nr. 1

Atšķaidiet mazliet veļas ziepju vai trauku mazgāšanas līdzekļa karstā ūdenī, ielejiet to cepamajā paplātē un ielieciet cepeškrāsnī. Noslaukiet cepeškrāsns sienas ar to pašu šķīdumu. Pēc tam cieši aizveriet durvis un iestatiet temperatūru uz 100-120 grādiem. Šī procesa laikā durvīm jābūt aizvērtām. Pēkšņa to atvēršana var visu sabojāt. Pusstundas laikā ūdens tvaiki izšķīdinās visus ēdiena atlikumus, taukus un piedegumus.

Lasi vēl: Kuras ierīces ir jāizslēdz, lai ietaupītu naudu un nesabojātu rēķinus par komunālajiem pakalpojumiem?

Pēc 25-30 minūtēm izslēdziet cepeškrāsni un, atverot durvis, ļaujiet tai nedaudz atdzist. Pēc tam paņemiet mitru drānu un noslaukiet visas cepeškrāsns virsmas. Netīrumiem un taukiem vajadzētu viegli noiet!

Metode nr. 2

Ar siltu ūdeni samitrināta cepamā soda palīdzēs noņemt brūnos nosēdumus no cepeškrāsns loga iekšpuses. Uzklājiet to uz piesārņojuma vietas un atstājiet uz 15 minūtēm. Rezultāts nebūs ilgi jāgaida. Tādā pašā veidā var iztīrīt arī cepeškrāsns režģi.

Metode nr. 3

Netīrumus cepeškrāsnī var uzvarēt ar parastu etiķi. Lai to izdarītu, uzklājiet nelielu šķidruma daudzumu uz atdzesētas cepeškrāsns virsmas, ar mitru drānu izklājiet to pa visu tīrāmo laukumu un atstājiet to uz nelielu laiku. Ja piesārņojuma pakāpe bijusi neliela, ar to pietiks, un pēc tam notīriet netīrumus ar mitru sūkli. Un, ja etiķis palīdzēja tikai daļēji, tad būs jāstrādā ar birstīti.

Metode nr. 4

Atšķaidiet glāzē etiķskābes šķīdumu proporcijā 1:1 ar ūdeni. Iemērciet šķīdumā parastu lupatu un labi samitriniet cepeškrāsns sienas. Paņemiet cepamo sodu, uzkaisiet to uz netīrajām vietām un atstājiet uz īsu laiku iedarboties.

Ūdeņradis, kas rodas etiķa un dzeramās sodas reakcijas rezultātā, ir pilnīgi nekaitīgs, taču tas palīdz no cepeškrāsns sienām noņemt pat visizturīgākos netīrumus. Visbeidzot noskalojiet cepeškrāsni ar siltu ziepjūdeni, un tā atkal spīdēs kā jauna.

Metode nr.5

Lai pagatavotu savu cepeškrāsns tīrīšanas līdzekli, vienkārši sajauciet ūdeni (1/4 glāzes), sāli (1/4 glāzes) un cepamo sodu (3/4 glāzes) bļodā. Tam visam jāsajaucas biezā pastā. Noslaukiet cepeškrāsns iekšpusi ar mitru drānu un izklājiet pastu pa visu iekšpusi.

Atstājiet to uz nakti un no rīta nomazgājiet. Pēc pastas noslaucīšanas cepeškrāsns var neizskatīties ļoti tīra, taču tas ir labāk nekā citi tīrīšanas līdzekļi. Šis līdzeklis vislabāk darbojas, ja cepeškrāsns nav pārāk netīra. Starp citu, mājās gatavotajam tīrīšanas maisījumam varat pievienot arī šķidru mazgāšanas līdzekli, lai iegūtu svaigu smaržu un putas.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment